Kommentarer deltagare

Entusiasmerande, duktig på att förmedla åsikter och väcka frågeställningar. Många kul och nyttiga dramaövningar. Bra på att hålla intresset vid liv genom föreställningen. Alltså inget sömnpiller. Provocerar oss gärna till att reagera på det han säger för att få igång diskussion i gruppen.

Du har ett engagemang som få, pratar med stor inlevelse och med hela kroppen, fångar vår uppmärksamhet till 100 %, glad, positiv och visar stor livsglädje. Alltså väldigt salutogen. Vi har haft jättekul, förutom allt vi lärt oss.

Fenomenal på att förmedla saker. Går ju in med hull och hår för att få fram vad han vill säga. Uppmuntrar alla att se positivt på sig själva.

Så enagerande och inspirerande, en härlig blandning av allvar och humor! Kan säkert uppfattas som lite burdus och manipulativ för vissa, men bra att bli provocerad ibland! Det väcker ju tankar och funderingar, sedan är det upp till var och en hur vi tar det till oss.

Lennart är TOPPEN, från tårna till knoppen! Inspirerande, annorlunda, bejakande men ändå pådrivare. Med en annan typ av ledare hade kursen kunnat blivit ”flummig”.

Med en entusiastisk ledare som Lennart dras man med och vågar ge av sig själv. Man blir så inspirerad! Stämningen har varit så skön. Det har varit lätt att förstå både det teoretiska och praktiska: Lennart är tydlig, och skulle man inte förstå, få vågar man fråga.

Toppen! Inspirerande, energisk, positiv, vill förmedla så mycket på ”kort” tid. Ibland har det varit svårt att hänga med i tankarna. Dramat (praktiken) har varit jättebra. Kursen är Lennart Ragnarsson!!

Lennart är rolig, omtänksam, duktig talare, har humor, är glad, bra på att uttrycka sig och förmedla en instruktion. Det händer verkligen något hela tiden. Jag undrar var han får all energi ifrån? Kan ju hoppas att det smittar av sig.

Engagerande och fängslande föreläsningar. Fått skratt mycket. Mycket god förmåga att förmedla både teori och praktiska övningar.

Rätt person på rätt plats! Strålande! Tack var Lennart blir kursen 100% mer intressant och givande! D.v.s. det finns ett tydligt före och efter Salutogen Design. Med andra ord, inget blir sig likt!

Jag har haft Lennart som lärare i skolan innan och tycker att hans sätt att lära ut och stärka folk är helt underbart. Han verkligen brinner för det han gör och tycker själv att det här roligt, det märks. Det är härligt också hur han kan inspirera folk och känna att vi också ger honom någonting tillbaka genom att bar diskutera och argumentera!!

Bra, fick fram de bästa sidorna hos deltagarna. (Praktiskt). Intressanta och bra teoretiska ämnen. Inte långrandig utan lät oss diskutera och vara med.

Lennart, du är en underbar människa! Väldigt inspirerande, underhållande roliga och bra ”pass”.

Hans sätt att leva för sitt yrke och det han tror på smittar av sig som bara den. Han utstrålar energi i fulla muggar.

Vilken människa. Att kunna ge så mycket av sig själv. Mycket beläst. Det som gett mest har varit när du tagit historier från ditt liv, med fru, elever m. fl. Genom de skratten har jag förlängt livet rejält. Man kände sig unik. Du kunde allas namn. Dramalektioner har jag aldrig tidigare haft. Åh, så roligt!

Det är Lennarts personlighet och entusiasm som gjort kursen.

Bra. Han väcker tankar som är nya hos en och är aldrig tråkig att lyssna till.

Bra ledare. Bjöd på sig själv till 100%. Påminde om Jonas Gardell. Hade förmåga att förmedla det
han ville ha sagt. Just att bjuda på händelser ur det egna livet (om det nu var samma) gör att man tar budskapet lättare.

Helt suveränt, engagerande, tankeväckande lever som du lär.

Han är väldigt ”smittande” jag vet precis att det är det friska man ska jobba med. Han brinner verkligen för det han säger och gör. Super bra! Trevligt att han hälsar i hand på varje deltagare.

Det känns att du brinner för detta ämne. Du är mycket bra på att förmedla detta både teoretiskt och praktiskt.

Väldigt bra teorimaterial. Lennart är lyhörd och duktig på att plocka in funderingar och åsikter i diskussionerna. Dramaövningarna var bra. Roligt med en del nya övningar, kunde vara fler nya, för oss som gått drama innan med Lennart.(1998)

Strålande hur bra som helst lärorikt, stimulerande och underhållande. Ibland utmanande.

Lennart, mannen som älskar allt och alla. Tyckte först att han var jobbig, provocerande och ”för på”. Är detta på riktigt, är det äkta? Jag uppskattar raka ärliga människor och Lennart har dessa egenskaper. Ja han har förmåga att leda och förmedla allt. Se vad han fick oss alla att göra (med glädje).

Kursens innehåll har varit väldigt intressant. Ämnet innehållet salutogen design. Så stort omfattande – har gett mig många salutogena tankar!! Bra ledare har kunnat väcka intresset hos deltagarna.

Mycket bra

Brinner otroligt för uppgiften- smittar av sig. Får en att känna sig utvald och speciell. Tanke bakom allt.
Imponerande. Den praktiska delen har L.R lyckats fantastiskt väl med- proffsigt. Jag har litat totalt på L.R under övningarna. Den teoretiska delen har för mig känts något abstrakt och ”rörig”. Jag har förstått budskapet, men har saknat mer diskussioner mellan L.R. och gruppen.

Bra med lite teori och lite mer praktiskt. Lite svårt att förstå vid vissa föreläsningstillfällen.

Väldigt intressant person att lyssna på, med lagom skratt och allvarligt prat. Mycket bra saker att prata om.

Dynamisk och inspirerande. Särskilt den praktiska delen har han förmåga att entusiasmera och leda oss. I den teoretiska delen känner man att det är svårt att få plats. Lennart tar mycket plats själv och när man ska försöka få till ett inlägg försöker man vara lika rapp själv och det funkar inte alltid och då tiger man hellre.

Han var väldigt duktig och trevlig.

Medryckande, man varken kan eller vill slappna av, ändå är man totalt avslappnad och närvarande hela tiden.

Jag har alltid varit reserverad när det gäller dramakurser och liknande. Men detta var fantastiskt. Lennart var suverän som ledare. Man behövde aldrig oroa sig för att bli utsatt. Jag var fullständigt trygg.

Fantastisk, fängslande, otrolig

Stark utstrålning, mycket positiv, bjuder alltid på sig själv. ”Trollbinder” sin publik! Bra talare, skämtar ofta, förmår fånga ens intresse. Mycket bra val av musik! Enormt duktig på drama och att få alla att våga vara med! Ingen känner sig dum! Vi har skrattat mycket under de praktiska övningarna!

Jag har aldrig varit på roligare föreläsningar än Lennarts. Han är helt rätt man på rätt plats. Han kan sin sak

Mycket enagerande undervisning. Intressanta exempel från verkligheten. Personligt bemötande. Outstanding!

Helt suveränt, är imponerad! Lennart sänder ut så mycket positivt och man blir inspirerad och intresserad. Man blir glad och uppfylld av att få den möjligheten att ha en person som Lennart som ledarskapsutbildare.

Stark utstrålning. Positiv. Bjuder på sig själv, skämtar. Bra ”talare”. Förmåga att fånga intresse. Enormt duktig på drama och få alla att våga vara med.

Rolig, underhållande, lättfattlig, positiv, får alla med sig. Ger energikick åt oss som är med.

En helt otrolig person, man blir glad bara man ser honom.

Naturlig föreläsare/ ledare, utmärkt förmåga att förmedla teori/ praktik, sina tankar, engagemang och ge vardagsnära exempel etc.

Otroligt bra pedagog som lyckas fånga åhöraren/ deltagaren. Du har lyckats få mig att reflektera över flertalet frågeställningar som jag kan (delvis) föra med mig till min verksamhet att använda för vidare utveckling.

Härliga stunder då man känner sig sedd och förmedlat kursens syfte på ett positivt sätt. Man blir positivt påverkad. Bra fördelning mellan teori och praktik.

Det har varit lätt att komma och var med i Lennarts föreläsningar, han fångar gruppen, man känner sig delaktig.

Strukturen- röda tråden! Ibland svår att följa. Så många idéer poppar upp.

En medryckande positiv personlighet.

Mycket bra, man blir positivt engagerad. Har fått många tankar, aha-upplevelser. Har tagit med en del tankar i mitt arbete och vardag. Rolig, spontan, en av de bästa föreläsare jag har mött.

Rolig att lyssna på. Rycker med oss i diskussionen och det praktiska. Man blir glad av att träffa Lennart.

Inspirerande och bra

En positiv eldsjäl som ger mer kickar av att man är på rätt väg i många tankar.

Mycket bra, man blir positivt engagerad. Många aha-upplevelser. Det är ingen risk att man somnar.

Att du, Lennart, är en förmedlare i positivt tänkande och engagerad i varje deltagare och vi blir sedda.

Mycket rolig att lyssna på, underhållande. Intressanta frågor och teorier, sånt man aldrig har tänkt på. Du har en fantastisk energi som smittar av sig.

Bra. Intressant att lyssna på. Man somnar inte. Många bra idéer, både praktiskt och teoretiskt. Man blir glad. Många skratt.

Tycker om den människan, spontan, levnadsglad, rolig humoristisk, mycket kunnig, filosof. ( Filosofer är sällsynta i min vardag.)

Mycket duktig och engagerande. Man rycks med i tankegångarna.

Inspirerande, spännande och otroligt bra!

Mycket bra! Rolig och intressant ledare. Vilken entusiasm. Förmåga att varva teori och praktik- bra exempel- övningar. Hittar den röda tråden.

Ledarskap bra. Det finns så många föreläsare, men aldrig har jag träffat så bra som han är, han har så gott och varmt mottagande, man känner sig välkommen.

Lennart är fenomenalt bra ledare! Engagerar sig i alla deltagarna så vi blir sedda på ett trevligt och stärkande sätt. Det finns ingen tid som går till spillo.

Fantastiskt! Vore slöseri med resurser att inte släppa in honom i TV-rutan ?! Mera Lennart i världen!

Fantastisk ledare. Förmåga att fånga oss i tid och rum. Mysiga och bra lokaler att vistas i.

Lennarts ledarskap är fantastiskt. Han är själv så 100%-igt närvarande och kan genom sitt agerande öppna deltagarens= mina sinnen. Han bjuder på sig själv och då är det lätt att ”bjuda tillbaka”. Denna insikt är något att ta med sig in framtiden.

L.R har en alldeles särskild utstrålning som gör att man minns det han tar upp och hela tiden orkar lyssna aktivt. Han har en enorm förmåga att få en att glömma problem o s v och istället vara just här och nu. Han gör att man reagerar och startar sina egna åsikter. Inte bara den tid man är på kursen utan hela tiden!! Han får mig att växa som människa med ökat självförtroende.

Lennarts förmåga att förmedla teorin har bara varit positiv. Ditt glada humör och din humor har smittat av sig till oss deltagare.

Lennart är mycket inspirerande och rolig. Jag gillar humorn som finns med hela tiden.

Mycket bra! Har förmåga att göra det spännande och intressant. Man är helt närvarande hela tiden, inga tankar på andra saker.

Otroligt bra. Så inspirerande, väcker så mycket tankar och andra tankebanor. Två timmars föreläsning efter lunch i ett svep och inte en enda gäspar, det är fantastiskt. Då är det intressant. Det praktiska kanske ibland i början var lite svårt att förstå, jag tror att lärare har lättare för det och de kan dessutom använda materialet bland eleverna.

Bra ledarskap, ger mycket av sig själv. Intressant, rolig, seriös och har mycket att komma med.

Rolig, intressant, tankeväckande, stimulerande och energigivande!

Mycket engagerande och kunnig. Bjuder på sig själv.

Lennart är en väldigt engagerande person. Får saker intressant och är väldigt medryckande.

Har varit mycket bra ledare, har inspirerat och på ett trevligt och roligt sätt gjort att man tycket att här vill jag vara med.

Lennart har en väldig förmåga att få en att tänka till och tänka nytt. Lite tillspetsat ibland. Det praktiska har varit mycket stimulerande och mycket roligt. Det har varit mycket glädje och humor i allt. De positiva kommentarerna i kompendierna lyfter en.

Ett mycket positivt, engagerat och proffsigt bemötande! Lennart är enormt tydlig i sitt budskap. ( Det verbala budskapet förstärks tydligt med det kroppsliga ) Jag känner mig bekräftad och betydelsefull som enskild person och i gruppgemenskapen.

Lennart har en enorm utstrålning och ger energi till oss alla. Förmåga att lyssna in och se alla. Han är påläst och har en bred kunskap inom området. Bra med ”små avbrott” i teorin för samtal och reflektion. Stort engagemang i de praktiska övningarna som har varit nyttiga och fått oss att slappna av och ha roligt.

Mycket bra!! Lätt att lyssna på och att komma med kommentarer till. Fler som han!

Han var jättebra, var pedagogisk, lyhörd och rolig.

Inspirerande, påläst, förmåga att få igång människors tänk. Bemöter människans åsikter på ett trevligt sätt, slätar inte bara över.

Du har ett engagemang osm smittar av sig så man känner sig deltagande hela tiden.

En härlig person! Han skapar inspiration intresse och glädje. Många tankar och funderingar dyker upp hela tiden och det är så skönt att använda hjärnan på ett annat sätt än i den vanliga vardagen. Dramaövningarna var roliga och lärorika. Jag har längtat till träffarna! TACK LENNART!!

Han är bäst! Man känner sig sedd och bekräftad!

Mycket bra. Han har en förmåga att göra en glad och trygg!

Lennart är helt otrolig! Bra på alla ovanstående punkter.

Lennart bjuder på sig och har fungerat bra. Lätt att lyssna till och förstå, ger många exempel. Går in för allt med 190 %! Roligt och lärorikt med praktiken och med lite prat (förklaringar) mellan lekarna. Härligt med alla skratten!

Det har varit utmärkt bra. Man har blivit engagerad och inspirerad, det har varit roligt och mycket humor!

Mycket bra ledare, föreläsare som ”lyser med hela kroppen”. Roligt kroppsspråk.

Lennart var en glad person och informerade oss om olika saker som vi kan förbättra eller göra vissa saker annorlunda.

Jättebra!

Bra ledarförmåga liksom bra kunskapsförmedlare.

Väldigt engagerad och tror på vad han lär ut. Det gör att man får förtroende för honom. Kanske att han ville för mycket ibland och inte hann med.

Det tog några gånger innan poletten ramlade ner, men å andra sidan: kan man alla teorier har man inte där att göra. Entusiasm och energi med humor och mycket allvar. Det tar tid att lära gamla hundar sitta, men skam den som ger sig. Bra jobbat!

En kul prick med glimten i ögat och som kan sin sak. Man fick inte en enda tråkig eftermiddag.

Lennart, vilken underbar människa! Vilken energi, medryckande känsla och människokännare! Hade jag haft 10 % av den förmågan hade jag varit glad. Men, det en kan, kan alla – bara man tränar!

Mycket bra! Har på ett roligt, engagerat och inspirerat sätt i kombination med mycket humor och värme fått mig att längta till dessa träffar.

Att finna någon annan som kan mäta sig med honom torde vara svårt. Han har det mesta av alla de bitar som man behöver som kunnig ledare. Mycket väl godkänd!

Vilket energiknippe! Jag har alltid haft svårt för att sitta stilla och lyssna en längre stund. Men inte här inte! Man rycks med och har ett sådant positivt tänkande i flera dagar efteråt. I de praktiska övningarna släpper man loss och man är som man borde vara mot främmande människor. Otroligt bra på ledarskap och att få med folk och få oss intresserade.

En enastående person med ett utmärkt ledarskap med en utmärkt förmåga att förmedla sig och att få andra att leva sig in i det han gör. För att inte tala om det praktiska – helt fantastisk på att få alla att leva sig in i det man ska göra på ett underhållande sätt. Oj vad roligt det var!!!!

Jätteduktig, härligt med en person som är så entusiastisk och ivrig över att få undervisa och lära ut samtidigt som han utstrålar ett lugn och inre harmoni som smittar av sig till oss andra.

Oförglömliga intryck under dessa dagar. Stor förmåga att hålla ihop teori och praktik d.v.s. synlig- göra meningen med teorin.

Mycket bra och medryckande!

Kontakt

Lennart Ragnarsson
Mobil: 0706-46 62 02
Hem: 0340-450 12
E-post: lennart@pedcom.se